Klan&Son - Hurtownia tkanin

Firma Klan & Son jest hurtownią tkanin. Mimo iż obsługuje hurtowników, poszukiwała opracowania strategii dotarcia do pojedynczego Klienta. To był naprawdę trudny Klient, który nie wierzył w Internet. Do tej chwili nie istnieli w Internecie z powodu braku zaufania do działań i usług których firma nie rozumiała. Klient odczuwał silną potrzebę zaistnienia w Internecie, ale zupełnie nie wiedział do kogo się zgłosić co, gdzie, jak. Naszą rolą było wytłumaczenie, czym jest budowa pomostu komunikacyjnego, jak on działa, jak Klienci poszukują informacji przez Internet i jak wygląda proces decydowania się na kontakt, zakupu produktu lub skorzystania z usługi. Dopiero po sporej dawce przykładów i wiedzy o tym jak Klienci kupują przez Internet, Klient zdobył się na zaufanie i powierzył nam zbudowanie serwisu internetowego. Rezultatem tego po uruchomieniu serwisu internetowego w sieci był zauważalny w pierwszym miesiącu 20% wzrost napływu nowych Klientów właśnie z kanału internetowego. W kolejnych miesiącach tendencja ta miała charakter delikatnie wzrostowy. Z firmą współpracujemy do dzisiaj dostarczając wiedzy z zakresu marketingu stosowanego i internetowego oraz analiz ruchu.

Termin realizacji: 4 tygodnie

Adres internetowy: www.klanandson.pl